Alkmaar Centraal


Vrijdagavond 12 juli is het podium van Zomer op het Plein voor Matroesjka en Herman in een bakje Geitenkwark. Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. HiebG presenteert met Herman in Concert de beste nummers uit hun oeuvre.

In ‘BRAINWASH’ fileert Matroesjka de krankzinnige actualiteit met knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats. Hun prachtige stemmen zijn hypnotiserend en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Matroesjka won in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gestoord goede recensies. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat.

Herman in Concert houdt in alle muzikale hoogstandjes uit de vorige drie voorstellingen nog één keer in het theater te zien. Maar dan in een nieuw jasje, zodat toeschouwers die ze al zeventien keer gezien hebben ook nog aan hun trekken komen. Herman in een bakje Geitenkwark zingt klassiekers als Profeten van de liefde, Valsmunterij en natuurlijk Balzak van Goud.

Het eerste optreden begint om 20:30 uur. Toegang tot het Canadaplein is natuurlijk gratis. Meer op zomerophetplein.nl. (foto: Curly and Straight)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl