Alkmaar Centraal


Dag & Dauw is er voor en door Alkmaarders vanaf 60 jaar oud en de sociale en culturele activiteiten worden op verschillende locaties georganiseerd. Ook in juli zijn er diverse activiteiten. Maandag 8 juli is er een workshop zigeunerdans in het Wijkcentrum van Overdie en donderdag 11 juli in bibliotheek De Mare een lezing over het Rijk der Duizend Eilanden en de Broekerveiling.

Zigeuners verbeelden hun pijn en vreugde in hun dans. Mena Leila leert je de basispassen en handgebaren van de diverse stijlen van over de hele wereld, maar deelt ook achtergrondinformatie en beeldmateriaal. Na afloop is er voor wie wil een lekkere versnapering om nog even na te kunnen praten en te luisteren naar meer zigeunermuziek. De workshop begint om 10:00 uur.

Eeuwen geleden bestond De Mare uit 15.000 eilanden die tot aan de ruilverkaveling hebben bestaan. Jan Schroeders legt uit, ook met attributen, hoe dit eilandenrijk in het jaar 800 ontstond, hoe het het zich heeft ontwikkeld en hoe de geschiedenis van Broekerveiling ermee verweven is. Na afloop is er de mogelijkheid gezellig na te praten met een zomers glaasje bowl. De lezing begint om 14:00 uur.

Dag & Dauw activiteiten kosten online 4,50 euro en aan de deur 5 euro. Reserveren is noodzakelijk, dit kan via dagendauwagenda.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl