Alkmaar Centraal


Een droom van veel internetters komt uit. Alkmaar krijgt supersnel internet via glasvezelkabels. Op 12 juli ondertekent wethouder Pieter Dijkman de samenwerkingsovereenkomst met KPN Netwerk NL en kan de aanleg van het glasvezelnetwerk beginnen.

De wethouder is in zijn nopjes. De wens van het college om de hele gemeente van razendsnel internet te voorzien gaat in vervulling. "Het bestaande netwerk van koperleidingen voldoet grotendeels niet meer aan de huidige vraag aan bandbreedte. Met het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk wordt zowel aan de huidige als aan toekomstige vraag naar internetsnelheden voldaan”, zegt wethouder Dijkman.

Het glasvezelnetwerk wordt in fases aangelegd. De schop gaat als eerste in Alkmaar Centrum en Zuid de grond in. Hier worden ongeveer 13.000 aansluitingen gemaakt. De overige wijken, Graft, De Rijp en Oudorp worden ergens tussen 2020 en 2022 aangesloten. Voor de andere woonkernen binnen de gemeente probeert KPN samen met andere partijen een netwerk te realiseren.

Het glasvezelnetwerk wordt tot in de woning aangelegd waarvoor de bewoners geen aanlegkosten hoeven te betalen. Daarnaast zijn bewoners vrij om zelf een abonnement af te sluiten bij een provider naar keuze.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl