Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Terwijl de ergste hitte zaterdag met het wegzakken van de zon verdween, liep het Canadaplein in Alkmaar vol voor de eerste Zomer op het Plein van dit seizoen. De formule is vertrouwd, maar het gezicht is grondig aangepakt. Er zijn nieuwe logo's, maar meest in het oog springend is toch wel het nieuwe podium.

"We hebben met veel plezier 18 jaar lang met het oude podium gewerkt, maar moesten toch wel erkennen dat dat de nodige beperkingen kende qua hoogte en waar het om vierkante meters gaat", legt projectleider Henk Foekema van TAQA Theater De Vest uit. "Dit nieuwe podium biedt weer allerlei kansen om andere dingen te doen. Foekema deelt naar aanleiding van een vraag over het altijd maar weer boeiende programma van Zomer op het Plein en passant een groot compliment uit aan de bezoekers die "in grote getal kennis komen nemen van het programma, want dat is echt onze inspiratiebron."

Dat het programma 'voor jong en oud' geschikt is werd dit weekend al duidelijk. Waar een vermakelijke Cabaretier Dolf Jansen met Soundbridge en singer-songwriter Elly O’Keefe vooral een wat 'volwassener' publiek naar het Canadaplein wist te trekken, was de gemiddelde leeftijd zondag lager. Toen was het de beurt aan de drie zingende zussen van OG3NE die in het kader van het jaarlijks terugkerende 'talentstage' met een uit conservatoriumstudenten bestaande begeleidingsband het publiek vermaakten.

Zondag 11 augustus wordt het laatste concert van Zomer op het Plein georganiseerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl