Alkmaar Centraal


De Alkmaarse paralympiër Jean Paul Montanus veroverde zaterdag goud op  tafeltennistoernooi Para Egypt Open en komt hiermee dichterbij zijn doel: een ticket naar de Paralympische Spelen in Tokyo.

Montanus speelde een spannende finalespel in Egypte. Van een 2-0 voorsprong vocht zijn Franse tegenstander Messi zich terug naar een 2-2 stand. In de beslissende vijfde set kwam de Fransman zelfs op een 5-2 voorsprong. Na een time-out wist de Alkmaarder de wedstrijd toch nog in zijn voordeel te beslissen. Met 11-9 in de vijfde set kwam Montanus als winnaar uit de strijd.

Door het winnen van het 'Egyptische goud' staat hij nu op de derde plaats op de wereldranglijst. Hiermee vergroot hij zijn kans op een ticket naar Tokyo.

Als voorbereiding wil hij zoveel mogelijk tafeltennis spelen buiten Europa. Montanus heeft nog twee toernooien in het vizier; de Open Bangkok en de Open Japan. Aanvankelijk zou hij ook spelen bij de Open Indonesië, maar daar aangekomen sneuvelde dit plan. Hij besloot eerst te genieten van een welverdiende vakantie. (Foto: Jean Paul Montanus)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl