Alkmaar Centraal


Alkmaars wethouder Pieter Dijkman heeft donderdagmiddag de symbolische eerste steen gelegd bij de nieuwbouw van vijf vrijstaande woningen en tien starterswoningen in het plan Tweemaster De Rijp. Dat deed hij onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners.

De woningen worden gebouwd op de voormalige locatie van basisschool De Tweemaster aan de Boeijerstraat. Ze worden energieneutraal dankzij de combinatie van warmtepomp, goede isolatie en zonnepanelen op het dak. De vrijstaande woningen krijgen een grote tuin op het zuiden, grenzend aan het water van de Boeijersloot en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De starterswoningen zijn 'rug-aan-rug-woningen'. Deze huizen delen de achtergevel met een andere woning. Er zijn alleen nog twee vrijstaande woningen te koop. Het hele project moet begin 2020 klaar zijn.

Wethouder Dijkman is blij dat het startsein is gegeven na een jarenlange voorbereiding. "Het is een kleinschalig project in een bestaande, groene wijk, waar al geleefd wordt. Dat is een pluspunt. Er is een enorm tekort aan vooral betaalbare woningen, dus wat mij betreft complimenten voor Bot Bouw dat hier tien van de vijftien woningen betaalbare starterswoningen zijn, waardoor jongeren een kans krijgen in hun dorp te blijven wonen. Ik hoop dat alle nieuwe bewoners gaan mogen genieten van hun prachtige huis en wens hen hier veel geluk."

Bij de steenlegging was een aantal toekomstige bewoners aanwezig. Mensen uit De Rijp zelf, maar ook uit de omgeving, variërend van jonge stellen en echtparen tot gezinnen. De eerste kennismaking tussen de toekomstige buren was direct goed. "We hebben bewust gekozen voor het dorpse. De Rijp is sfeervol klein en toch dicht bij de stad”, vertelt een van de kopers. De nieuwe buurvrouw beaamt dat. “We krijgen hier veel meer waar voor ons geld met een groot huis aan het water. We zijn blij dat we hier mogen komen wonen.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl