Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Bewoners van zorgcentrum Westerhout in Alkmaar zijn getrakteerd op een concert van niemand minder dan Willeke Alberti. De zangeres verzorgde samen met haar band een uur lang een optreden vol 'gouwe ouwe' hits, tegenover ruim honderd senioren. Er werd uit volle borst meegezongen, polonaise gelopen en ook een traantje weg gepinkt. Mediapartner NH Nieuws was erbij.

Willeke's optreden was geregeld door de mannen van de Ronde Tafel 190 Alckmaer. Deze vereniging binnen de De Nederlandsche Tafelronde zet zich in voor goede doelen in de eigen stad. Ze hebben zorgcentrum Westerhout "een beetje geadopteerd", vertelt Jeffrey Baay van de vereniging. "Van rolstoeluitjes naar Alkmaar tot vandaag dus een optreden van Willeke. We doneren soms geld maar steken ook de handjes uit de mouwen, omdat we wat terug willen doen voor de samenleving." Het optreden van Willeke is tot nu toe het hoogtepunt en duidelijk een schot in de roos.

"Fantastisch gewoon. Ik ben zo blij", vertelt een van de bewoners. "Ik heb vooral genoten van Carolientje", vertelt een ander. Ook Willeke zelf kijkt terug op een geweldig optreden. "Echt een topmiddag. Het lijkt wel of het iedere dag leuker wordt. En je merkt gewoon hoeveel het de senioren doet."

Er werd gedanst, gezongen en de polonaise mocht natuurlijk ook niet ontbreken. "Van alle optredens die ik hier gezien heb, slaat dit alles hoor", stelt een bewoonster die ook een traantje moest laten bij van de nummers. Maar dan lachend: "Nou Alberti, ze mag morgen weer terugkomen hoor."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl