Alkmaar Centraal


Nederland was al regelmatig toneel voor blockbuster films, denk aan Ocean's 12 in Amsterdam, maar grote superhelden hebben we hier nog zelden of nooit gezien. Tot deze week, want in net uitgekomen Spider-Man raakt de spinnige held in Nederland verzeild en doet ook Broek op Langedijk aan. Tot verbazing en hilariteit van bioscoopbezoekers uit de buurt.

Directeur van de Museum BroekerVeiling Ron Karels tegenover mediapartner NH Nieuws: "Op mijn website zag ik de laatste tijd wel veel kliks vanuit Amerika en vooral Chicago. Ik vond het al vreemd, maar nu is het heel logisch. De filmmakers hebben zeker inspiratie opgedaan door de website van het museum te bekijken."

In Spider-Man - Far from home is Peter Parker met zijn klas op rondreis door Europa. Natuurlijk stapt hij zo nu en dan in zijn heldenrol om het kwaad te bestrijden. Het gaat goed mis voor Spidey, gespeeld door Tom Holland, en daarna komt hij weer tot bewustzijn in een Nederlandse politiecel met een aantal Oranje-hooligans. Hij ontsnapt en komt terecht in... Broek op Langedijk.

Marvel was nog niet eerder in Nederland, en dat is zo gebleven. Wie in Langedijk woont of een beetje het lokale nieuws volgt zal weten dat er nooit een megaproductie in "Broek" is geschoten. Het is ook duidelijk dat de scene is gefilmd op een nagebouwde set. Volgens NH Nieuws wist het gemeentebestuur ook niet dat het dorp in de film voorkomt.

Dat Broek op Langedijk in een van de grootste films van het jaar voorkomt, met natuurlijk allerlei Hollandse clichés voor het internationale publiek, zal toe aan de meeste dorpelingen voorbij gegaan zijn. Museumdirecteur Karels bijvoorbeeld is zelf niet zo'n superheldenfan en kent de films nauwelijks. "Dit is wel een reden om te gaan kijken! Ik ga dit weekend meteen naar de bioscoop."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl