Alkmaar Centraal


Corné Bot uit Alkmaar heeft de verkiezing 'Ondernemingsplan van het Jaar' gewonnen. De verkiezing werd door het Zakenstation in Heerhugowaard door het Centrum van Ondernemerschap van het Horizon College georganiseerd, als finale-onderdeel van het excellentie-programma Ondernemerschap.

De 23-jarige Corné volgt de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg en de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap en wist de jury te overtuigen én te ontroeren met een sterke pitch. Zijn bedrijfje biedt een oplossing voor de lange wachttijd voor verslaafden op een klinische behandeling.

Vanuit de mbo-sectoren Handel & Transport, Horeca, Techniek, Sport & Bewegen en Maatschappelijke Zorg werden meer dan 200 ondernemingsplannen ingediend. Tien mbo'ers mochten in een "elevator pitch" van drie minuten hun ondernemingsplan aanprijzen tegenover een jury. om vervolgens kritische vragen te beantwoorden.

De jury, die zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de plannen én de potentiële ondernemers, bestond uit Linda Blom (accountmanager MKB van de Rabobank), Mike Vestering (directeur van het Zakenstation), Martijn Dekker (directeur van DIGIT Electrotechniek en lid van het Ondernemersklankbord) en Suzanne Aardenburg (winnares Ondernemingsplan van het Jaar 2018).

Alle finalisten ontvingen een bewijs van excellentie. De zegevierende Corné kreeg daarbij nog een beker en een wisselbeker van de Rabobank. Verder kreeg hij een coachingstraject van het Ondernemersklankbord en een cheque van 400 euro van DIGIT Electrotechniek en het Zakenstation.

Ondernemerschap is een speerpunt van het Horizon College en is daarom gestart met het excellentie-programma Ondernemerschap. Doel is om mbo-studenten meer te bieden dan binnen de opleiding gevraagd wordt en hen beter voor te bereiden op de ondernemende arbeidsmarkt. Belangrijke partners zijn de Rabobank, het Ondernemersklankbord, Qredits, het NON en het Zakenstation. (foto: Rob Duin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl