Alkmaar Centraal


Vrijwel alle toneelstukken in het seizoen 2018-2019 van TAQA Theater De Vest werden door het publiek beloond met een 9, maar er kon er maar eentje de beste zijn. Met een 9,8 ging de allereerste Toneel Publieksprijs van het Alkmaarse theater naar Toneelgroep Maastricht, dankzij hun voorstelling 'Noem het maar liefde'.

Ruim 8.500 bezoekers van De Vest stemden afgelopen seizoen voor de nieuwe publieksprijs. Gemiddeld scoorden de 33 toneelvoorstellingen een 9.  ‘Noem het maar liefde’ viel het meest in de smaak. Toneelgroep Maastricht kreeg 500 stemmen en werd gewaardeerd met een 9,8.  “Wat een heerlijke voorstelling,” aldus een van vele euforische bezoekers.

Toneelgroep Maastricht is een van de grote nationale toneelgezelschappen en is al jaren vaste gast in De Vest, met voorstellingen waarin vaak ‘de mens’ centraal staat.

“Het is een grote eer de allereerste winnaar te zijn van de TAQA Theater De Vest Toneel Publieksprijs. De voorstelling is met heel veel liefde gemaakt door een geweldige ploeg acteurs, ontwerpers, technici en een fantastische schrijver", zegt artistiek directeur en regisseur Michel Sluysmans. "Die liefde terug te mogen ontvangen van ons publiek, in de vorm van deze prijs, is het mooiste compliment dat we hadden kunnen krijgen. Wij danken de jury en beloven hierbij plechtig met nog meer plezier dan voorheen terug te komen naar De Vest met nieuwe voorstellingen die het publiek hopelijk net zo weten te raken.”

‘Noem het maar liefde’, een komedie van Ilja Leonard Pfeijffer, is een estafette van ontmoetingen die zich afspeelt in het fameuze Majestic Imperial Hotel. Honderden bezoekers snakken er naar ware liefde. Kersen op de taart zijn de zeer gevarieerde muzikale intermezzo’s die acteurs zelf geven. (foto: Ben van Duin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl