Alkmaar Centraal


De werkgroep van de Lindegrachtconcerten heeft weer een mooi programma samengesteld. Dit jaar worden er drie concerten verzorgd op het podium boven de Lindegracht. Voorafgaand wordt telkens het carillon van de Grote Kerk bespeeld door beiaardier Chris Winter.  Dinsdagavond 16 juli start de reeks met Caravan en het duo Ben Kim en Niek Baar.

Traditioneel staat de vleugel centraal tijdens het eerste Lindegrachtconcert. Pianist Ben Kim en violist Niek Baar spelen vanaf 20:30 uur de Vioolsonate #2 van Edvard Grieg, Romances voor viool en piano van Clara Schumann en Praeludium en Adagio van Fritz Kreisler. De twee waren al te horen onder andere tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en op 10 maart nog bij Podium Witteman.

Na de pauze verbindt het ensemble Caravan het Oosten en het Westen. Samen met de Syrische ud speler Jawa Manla, violiste Emmy Storms en percussionist Jeroen Batterink onderneemt bandleider Julian Schneemann een trip, waarbij dromerige Arabische melodieën en opzwepende Ierse fok hand in hand gaan met betoverende kamermuziek en avontuurlijke jazz. Caravan was begin vorig jaar ook te zien bij Podium Witteman.

Toegang voor de Lindegrachtconcerten is gratis. Publiek kan een eigen stoel meebrengen of met een bootje aanleggen bij het podium. Het programma is nog in ontwikkeling, dus alles is nog onder voorbehoud. Meer op lindegrachtconcert.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl