Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


De Alkmaarse horeca gaat samen met de bewonersvereniging Hart van Alkmaar werken aan een convenant Veilig uitgaan, met als doel een evenwichtige verdeling van wonen, werken en leuke dingen doen in de stad.

Het convenant is één van de zeven plannen dat voortkomt uit de petitie Alkmaar aan zet. De zeven plannen werden woensdagmiddag gepresenteerd.

In de het verleden botsten de horecaondernemers en de bewoners nog wel eens. "Er was onbegrip omdat we elkaar te weinig spraken." zegt Pim de Ridder tegen NH Nieuws. Maar dat verandert met de komst van allerlei afspraken. "We evalueren nu elke maand, we zorgen dat we elkaar kennen en hebben elkaars 06-nummers".

In het convenant worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het gezamenlijk regelen van portiers en beveiliging en de samenwerking met gemeente en politie. Ook het versterken van de onderlinge samenwerking bij horecaondernemers maakt hier onderdeel van uit. Eén van de besproken ideeën is het introduceren van een horecakeurmerk, horeca-ondernemers die zich aan het convenant houden worden beloond met dit keurmerk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl