Alkmaar Centraal


Vrijdagmiddag hebben wethouder Pieter Dijkman en regiodirecteur van KPN Willem Offerhaus de handtekeningen gezet onder de overeenkomst tussen de gemeente Alkmaar en KPN voor de 'verglazing' van Alkmaar. De uitrol in Alkmaar is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.

KPN maakt daar tussen de één en anderhalf miljard euro voor vrij en Alkmaar maakt aanspraak op een mooi gedeelte daarvan. Waar KPN in eerste instantie, en net als in andere gemeenten, alleen de qua snelheid achtergebleven wijken in Alkmaar wilde verglazen heeft de gemeente gesteld dat er voor een overeenkomst meer moest gebeuren. Het resultaat is dat een aanmerkelijk groter deel van Alkmaar glasvezel krijgt dan KPN in eerste instantie voorstond.

Komende dinsdag starten de werkzaamheden in het vierkant tussen de Kennemerstraatweg, Vondelstraat, Nieuwlandersingel en  de Willem de Zwijgerlaan. Later volgen Alkmaar Centrum en Alkmaar Zuid. Graft, De Rijp en Oudorp worden ergens tussen 2020 en 2022 op het KPN netwerk aangesloten. Alle woningen in het gebied worden kosteloos aangesloten op het netwerk, maar het is natuurlijk aan de bewoners of ze er gebruik van willen maken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl