Alkmaar Centraal


Opnieuw is er een locatie gevonden voor het meest besproken object in Stompetoren: de voetbalkooi. Of liever gezegd, de beoogde voetbalkooi. Er is 97.000 euro beschikbaar voor de realisatie maar er lijkt geen plek beschikbaar omdat de vrees voor overlast zo groot is dat de protesten van omwonenden al te horen zijn nog voor een beoogde locatie officieel gecommuniceerd is. En dat duurt nu al vijf jaar.

Even leek het plan voor de kooi definitief gesneuveld toen er massaal protest loskwam tegen een plek bij de Dres in Stompetoren. Maar nu is er toch weer een mogelijke plek gevonden. Deze keer gaat het om de plek waar voorheen de noodlokalen van basisschool De Wiekslag stonden. Die zijn eind mei gedemonteerd en afgevoerd en nu rest een braakliggend stuk grond met hekken er omheen.

Een ideale plek voor een voetbalkooi, zo lijkt het. In de directe omgeving van een school en een sporthal. Maar opnieuw klinkt er gemor uit de omgeving. De bezwaren tegen de komst van de kooi gaan over geluidsoverlast en de vrees dat het een hangplek gaat worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl