Alkmaar Centraal


De werkgroep van de Lindegrachtconcerten heeft weer een mooi programma samengesteld. Dit jaar worden er drie concerten verzorgd op het podium boven de Lindegracht. Voorafgaand wordt telkens het carillon van de Grote Kerk bespeeld door beiaardier Chris Winter.  Dinsdag 30 juli wordt het tweede Lindegrachtconcert gehouden met het North Sea String Quartet en Nederlands Saxofoon Octet.

Het North Sea String Quartet trapt de tweede editie van 2019 af. Het in 2016 opgerichte ensemble is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. De vier gepassioneerde strijkers mengen klassieke composities met improvisatie en andere stijlen als jazz, folk, latin en flamenco. Speciaal voor de Lindegracht worden gespeeld de tango’s Por una Cabeza en Liber Tango en het Braziliaanse Mais Que Nada.

Na de pauze is de beurt aan het Nederlands Saxofoon Octet. Het gezelschap zal de zeer bekende Canto Ostinato van de beroemde Bergense componist Simeon ten Holt spelen.

Toegang voor de Lindegrachtconcerten is gratis. Ze beginnen telkens om 20:30 uur. Publiek kan een eigen stoel meebrengen of met een bootje aanleggen bij het podium. Meer op lindegrachtconcert.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl