In Nederland zijn er onderhand aardig wat bedrijfjes die eikenprocessierupsen verwijderen, maar landbouw- en natuurminister Carola Schouten is nog naarstig op zoek naar locaties om ze te vernietigen. Tot nu toe zijn er pas twee afvalverwerkers in het land die zich eraan wagen en eentje is de HVC in Alkmaar. Vrijdag is succesvol getest met de allereerste lading.

Diverse afvalverwerkingsbedrijven, zoals Attero in Moerdijk en Tilburg, weigeren de processierups. In De Stem laat het bedrijf weten dat er teveel veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden voor de relatief kleine hoeveelheden, en dat het vooral gevaarlijk is. Als bijvoorbeeld een vuilniszak met "jeukrupsen" openscheurt in een grijper kan dat uitlopen op een groot drama. Rupsenbestrijders in Twente vonden in hun nood een groot dierencrematorium in de regio bereid.

In het land is al 300 ton aan eikenprocessierupsen verzameld. Bij de HVC komen ze aan in 'big bags', meldt mediapartner NH Nieuws. Deze grote zakken zijn eigenlijk voor gevaarlijke stoffen die niet mogen lekken. Het personeel draagt beschermende kleding. "We gaan niet met containers aan de slag, dus we verwachten dat wij hier dit jaar nog zo'n 50 ton kunnen verwerken. Dat zal verspreid over het jaar worden gedaan."
Pin It
Bekeken: 2210x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/