Alkmaar Centraal


Na de zomervakantie start Eventbussen met een nachtbus tussen Alkmaar, Schagen, Julianadorp en Den Helder in de nacht van zaterdag op zondag. De lijn moet bijdragen aan een betere verbinding tussen het uitgaansleven in de Kop van Noord-Holland en aan minder beschonken bestuurders op de weg.

Het gaat voorlopig om een korte proefperiode, om te kijken of er voldoende animo is. In een poll van HelderTours is tweederde van de Helderse respondenten bereid om twee keer 5 euro te betalen voor een rit naar Alkmaar en terug. Vanuit Schagen is zelfs meer dan driekwart bereid om twee keer 3,50 euro te betalen voor een retourtje Alkmaar.

In de voorlopige dienstregeling rijdt de bus om 01:00 en om 04:00 uur vanaf de Kanaalkade in Alkmaar, via Schagen Markt (01:30 uur) en Julianadorp Langevliet (02.00 uur) naar Den Helder NS Station (02:15 uur). De retourritten starten om 02:30 en 05:45 uur. De laatste rit is rechtstreeks naar de Kanaalkade in Alkmaar. De nachtbus wordt ook ingezet bij festivals.

Pinnen heeft de voorkeur, maar de chauffeur accepteert ook cash. Na de zomervakantie staat de definitieve dienstregeling op eventbussen.nl. Vormt de buslijn een succes, dan wordt volgens mediapartner NH Nieuws mogelijk ook Anna Paulowna aangesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl