Dinsdag 23 juli opent politiechef Noord-Holland Anja Schouten de vierde avondkaasmarkt van dit seizoen. Stipt om 19:00 uur luidt zij traditiegetrouw de bel. Dit doet ze op uitnodiging van het college van Alkmaar, in het kader van honderd jaar vrouwenkiesrecht. Wethouder Elly Konijn is gastvrouw.

Anja Schouten (1968) startte haar loopbaan in 1984 in de zorgverlening. Daarna kwam zij in het management van het Medisch Centrum Alkmaar terecht, en na functies bij de brandweer en de gemeenten Heiloo en Schermer trad zij in 2007 als directeur Strategie & Bedrijfsvoering toe tot de korpsleiding van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Ze fungeerde ook ad interim als directeur Recherche. Vanaf 2011 leidde zij de Stichting Zorgbalans in Haarlem. Sinds 1 november 2017 is Anja Schouten politiechef van Noord-Holland.

Zodra je 18 jaar bent, mag je in Nederland meebeslissen. Tegenwoordig is dat vanzelfsprekend, maar jarenlang was Nederland het oneens over wie mocht stemmen. In kleine stappen werd het kiesrecht uitgebreid. In 1919, honderd jaar geleden dus, besliste de Tweede Kamer dat alle Nederlandse mannen en ook vrouwen vanaf 25 jaar mochten stemmen.

Het is niet de eerste keer dat Schouten de aandacht vestigt op gelijkheid. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei in Stompetoren hield ze een toespraak over gelijkheid en acceptatie voor de mens als individu. (foto: Politie.nl)
Pin It
Bekeken: 2318x
https://ee.itk.ac.id/data/