Paul B. en Grezegorz K. zijn schuldig verklaard aan diefstal van vijftien elektrische fietsen. Tien daarvan hadden ze in Alkmaar buitgemaakt, twee in Heerhugowaard. Dit meldt het NHD. De 39-jarige B. kreeg tien maanden cel waarvan drie voorwaardelijk, de 37-jarige K. negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk.  De eis was voor beiden twaalf maanden cel, plus 2.000 euro boete voor B.

B. en K. zaten thuis in Polen met geldproblemen en hoorden van een fietsenhandelaar dat heling van Nederlandse elektrische fietsen veel geld opleverde. Hij wees de twee op een website waarop moedersleutels en lopers verkrijgbaar waren. Het mannen huurden een bestelbus en reden naar Nederland, waar ze op 29 april werden betrapt op de Drechterwaard in Alkmaar. De getuige belde de politie, die het busje vond met achterin twaalf elektrische fietsen.

Diezelfde avond nog probeerden de Polen op het politiebureau hun bus terug te krijgen, met de claim dat ze deze hadden uitgeleend. De politie liet ze de volgende dag terugkomen. Dat deden ze en toen bekenden ze de diefstal van totaal vijftien fietsen, met een totale waarde van ongeveer 29.000 euro.
Pin It
Bekeken: 2853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/