Ruim een week geleden was het al bekend: Alkmaar krijgt geen één miljoen euro subsidie van het Rijk voor het organiseren van het EK Wielrennen. Nu is ook bekend waarom. Alkmaar had zijn huiswerk voor de aanvraag van de topsubsidie afgeraffeld, dit blijkt uit het beoordelingsrapport van de NLsportraad. De fietsstad kreeg het magere eindcijfer 4,77.

Alkmaar had een goed plan geschreven maar er zaten nog te veel open eindjes aan volgens de beoordelingscommissie. Onder andere het financiële plaatje en sponsorgelden, de taakverdeling tussen gemeente, organisatie en wielerbond (KNWU), de onduidelijke media-inzet, de originaliteit van side-events en draagvlak onder bevolking waren niet concreet genoeg. De losse eindjes zijn het gevolg van tijdgebrek.

Michael van Praag, voorzitter NLsportraad schrijft in zijn begeleidende brief aan de minister: "De NLsportraad is onder de indruk van de durf die de gemeente Alkmaar heeft getoond om zo’n groot evenement binnen te halen dat in een tijdsbestek van een half jaar moet worden georganiseerd. Het is een evenement dat goed past bij Nederland en bij de regio Alkmaar."

Toch geeft Van Praag de minister een negatief advies op de subsisdieaanvraag. "Na het wegen van de criteria en het invullen van de scoretabel blijkt de uitkomst van de beoordeling onvoldoende."

Viktor Kloos van OPA vat het rapport samen: "De rode draad in het rapport is haastige spoed, het financieel risico voor de gemeente en het feit dat geen tijd en moeite is genomen voor maatschappelijk draagvlak. Dit EK-evenement lijkt toch vooral een bestuurlijke hobby."

Ondanks de slechte beoordeling hoopt Alkmaar toch nog een kwart miljoen euro aan subsidie binnen te halen voor dit fietsevenement. Wel of geen subsidie; het EK Wielrennen vindt plaats van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar. (Foto: archief)
Pin It
Bekeken: 4099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/