Alkmaar Centraal


Op het Alkmaarse gemeentehuis klinkt enige opluchting. Dinsdag stuurde sportwethouder Pieter Dijkman een memo rond waarin hij laat weten dat er toch nog een subsidie voor het EK Wielrennen is binnen gehengeld. Het Ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport verstrekt 226.000 euro voor het sportevenement.

Vorige week werd de één miljoen euro Top-subsidie nog geweigerd door hetzelfde ministerie. Het beoordelingsrapport van de onafhankelijke sportraad was vernietigend. Niet geheel onverwacht, de gemeente had slechts een half jaar de tijd om het evenement te organiseren. Wel kreeg Alkmaar van de sportraad een veer voor de getoonde durf om in dit korte tijdsbestek de EK-handschoen op te pakken.

Vanuit het subsidiepotje 'overig topsport-evenement' krijgt Alkmaar nu dan toch een ruim kwart miljoen euro subsidie. "Bij de VVD is het glas halfvol," twittert raadslid Christiaan Peetoom verheugd over de memo van zijn partijgenoot. "Subsidie is toegekend, mooi bedrag. Nog even en dan gaat het wielerspektakel los." (Foto: archief)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl