De winnaars van het leesproject Scoor een Boek! zijn bekend. Reaven uit Alkmaar en Lara uit Bergen ontwierpen de mooiste en meest originele boekenkaft in de thuiseditie. Zij mogen met het gezin naar een wedstrijd van AZ in november. Winnaar van de schooleditie is groep 5/6 van de Bonte Mol in Schermerhorn, dankzij hun verhaal 'Het mysterie van de verdwenen boeken'. Zij mogen met de hele klas naar dezelfde wedstrijd.

Groep 7 van de Sint Josephschool uit Heerhugowaard sleepte de tweede schoolprijs in de wacht en groep 6/7 van De Kleine en Grote Beer in Alkmaar de derde. Beide klassen krijgen een voetbal van AZ. Ook ging er een voetbal naar de Hasselbraam in Heerhugowaard, waarvan alle klassen boekenkaften hadden ontworpen.

Met Scoor een Boek! hebben Bibliotheek Kennemerwaard en AZ de populairste sport van de wereld gekoppeld met lezen, om zo veel mogelijk kinderen te prikkelen een boek op te pakken. Er deden 1.794 leerlingen mee op 26 scholen. Ze lazen bij elkaar 6.817 boeken. Er waren ook veel deelnemers bij de Thuiseditie; het ontwerpen van een boekenkaft. Landelijk hebben 104 bibliotheken en twaalf voetbalclubs meegedaan.
Bekeken: 1928x