Alkmaar Centraal


Zondag 18 augustus valt er weer een boel te ontdekken over beestjes bij Hortus Alkmaar. Jong en oud komen tijdens de jaarlijkse Beestjesdag alles aan de weet over allerlei krioelende, zwemmende en vliegende insecten.

Kinderen kunnen waterdiertjes bekijken in aquaria en met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. 's Middags worden er rondleidingen gegeven over libellen, vlinders, lieveheersbeestjes en hommels.

Verder kunnen kinderen een egeltje knutselen, zich laten schminken, een cakeje versieren en een speurtocht doen. Voor het schminken en het cakeje versieren wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Egelopvang Dikke Prik uit Warmenhuizen is ook aanwezig en vertelt over het werk wat zij doen. Ze brengen een fotopresentatie mee en kunnen alles vertellen over egeltjes en hoe een tuin egelvriendelijk ingericht kan worden.

Tijdens Beestjesdag zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing en bijenzalf.

Beestjesdag is van 12:00 tot 17:00 uur. Entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en kinderen van 8 tot en met 15 jaar betalen 2,50 euro. Kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis naar binnen.

Hortus Alkmaar is te vinden aan de Berenkoog 37 in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op hortusalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl