Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Met het binnenlopen van 'moederschip' Terra Nova via het Noordhollandsch kanaal is donderdagmiddag Victorie Sail Alkmaar officieel begonnen. Zo'n 120 Varend Erfgoed Schepen liggen de komende dagen te kijk in en om de binnenstad. Verwacht geen tallships, maar een grote verscheidenheid aan 'werkpaarden' van weleer zoals tjalken, klippers en slepers.

Alkmaar heeft de komende dagen een vleug van dieselolie. De schepen die deelnemen aan 'Victorie Sail' zijn allen minstens vijftig jaar oud en met grote toewijding gerestaureerd, onderhouden en opgepoetst voor het jaarlijkse feestje van de LVBHB, de Landelijke Vereniging tot Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen.

De erfgoedmanifestatie is een hand gelopen reünie van liefhebbers van het varend erfgoed en uitgegroeid tot een evenement waar gemeenten maar al te graag gastheer van zijn. Niet alleen op het water en aan de kades is veel te zien, maar ook verspreid over de stad zijn allerlei activiteiten en gezelligheid rondom het maritieme feest.

De schepen druppelden al sinds maandag Alkmaar binnen. Donderdag was de officiële intocht en, ondanks de hitte, trok die heel wat bekijks. "We hebben heel veel moois gezien", vertelt een man uit Zuid-Scharwoude die speciaal voor de boten-intocht kwam. "Je ziet ook de liefde voor het vak en voor het varende erfgoed."

Maandag vertrekken de schepen weer uit Alkmaar. Kijk voor het programma en de lig-locaties van alle oude vaartuigen op de website van Victorie Sail.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl