Alkmaar Centraal


Maandag 12 augustus verzorgt Jochem Schuurman een orgelconcert in de Sint Laurentiuskerk van Alkmaar. De nog jonge organist zal Franse orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw ten gehore brengen. Hij speelt bij elkaar zes stukken: van César Franck, Charles-Marie Widor, van Eugène Gigout, Marcel Dupré en twee werken van Louis Vierne.

De in 1989 geboren Jochem Schuurman kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers en studeerde daarna aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Ook studeerde hij enkele maanden aan de Universität der Künste in Berlijn volgde een aantal masterclasses. Sinds 2016 wordt Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.

In december 2013 kreeg Schuurman het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jonge noorderlingen. Hij werd geprezen om zijn veelzijdigheid,  overtuigende houding en ondernemerschap. Daarna won hij nog diverse prijzen op internationale orgelconcoursen. Nu is Schuurman titulair organist van de Martinikerk te Franeker. Hij speelt solo maar begeleidt ook andere musici en is regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is hij actief orgel- en pianodocent en artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum. (foto: YouTube / Jochem Schuurman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl