Alkmaar Centraal


Lisa Klein heeft het EK rood omcirkeld in haar koersagenda. Nederland is de Duitse kampioene goed gezind dit jaar; ze won tijdens de Healthy Ageing Tour en de BeNe Ladies Tour al twee ritten binnen onze landsgrenzen. Klein wordt door titelverdedigster Ellen van Dijk als belangrijke uitdager gezien op de Alkmaarse tijdrit.

In Utrecht versloeg Lisa Ellen nog in een korte proloog van de BeNe Ladies Tour. “Daar stond ik echt van te kijken, want ik kwam toen net van een hoogtestage en had vooral lange duurritten gedaan. Dat ik dan in een korte, explosieve rit tegen de klok kan winnen van Ellen, zie ik als een goed voorteken.”

Klein deed haar stage vooral met het oog op de Europese titelstrijd. Met haar team Canyon-Sram won ze in 2018 in Innsbruck (Oostenrijk) al de wereldtitel ploegentijdrit, deze zomer is de Europese titel tijdrijden haar grote doel. “Ja, ik ben daar echt naar toe aan het werken. Het is de belangrijkste dag van dit jaar voor mij. Ik ben onlangs Duits kampioene geworden en ben er heel trots op dat ik deze kampioenstrui mag dragen. Graag zou ik voor mijn land goud willen behalen.”

Klein over de huidige Europese tijdritkoningin. “Ellen is enorm sterk en zeker in vlakke tijdritten altijd één van de favorieten. Maar ik heb dit seizoen enorm veel progressie gemaakt in de tijdritten en daardoor kan ik het haar vaker lastig maken. Het zou mooi zijn als ik de balans naar mijn kant kan laten doorslaan op zo’n belangrijk evenement.”

Het EK in Alkmaar vindt plaats van 7 tot en met 11 augustus.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl