Dinsdag 30 juli om 19:00 uur luidt Cees Piet de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar, ter gelegenheid van het 250-jarig jubileum van zijn Molen van Piet. Burgemeester zal Bruinooge gastheer zijn.

De ronde stenen stellingmolen / korenmolen werd in 1769 op het bolwerk bij het Ritsevoort gebouwd. Omdat iedereen hem de Molen van Piet noemt, weet waarschijnlijk bijna niemand het monument officieel  'De Groot' heet. In 1884 werd de molen gekocht door Cornelis Piet, die onderin een woning liet maken. Inmiddels wordt het prachtige gebouw bewoond en bemalen door de vierde generatie van de familie Piet.

Sinds 1955 is de molen uitgerust met fokwieken. Er liggen drie koppel maalstenen in de molen. De koningsspil van de molen is een oude scheepsmast en waarschijnlijk ouder dan de molen zelf.

De avondkaasmarkt duurt van 19:00 tot 21:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2386x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/