Twee Hylas-atleten bereikten afgelopen weekend de finales tijdens het NK Atletiek in Den Haag. Paul van de Gragt eindigde als vijfde op de 400m horden en Jetske van Kampen pakte diezelfde plek op de 800m.

Paul was op papier favoriet voor een medaille maar had dit jaar nog niet in de buurt van zijn record van 52,88s gelopen. In de series plaatste de 30-jarige atleet zich met een beste seizoenprestatie van 54,26s, om deze vervolgens in de spannende finale nog eens te verbeteren naar 53,90s. Hij bleef de nummer zes met slechts 0,01s voor.

Vrijdag wist Jetske zich in de hitte vrij eenvoudig te plaatsen voor de finale. Ook enkele andere snelle dames hoefden in de voorronden niet volle bak. Op een kampioenschap wordt er door de beteren veelal tactisch gelopen. In de finale liep de 20-jarige atlete 2:11,81 min en werd vijfde. De bronzen tijd was 2:10,28 min.

Mark Rosien had pech op de 400m. De 20 jaar oude sprinter kwam tot een tijd van 50,59s en bleek uiteindelijk de "bubble boy" te zijn; hij kwam slechts 0,08s tekort te zijn voor een plekje in de halve finales. Een dag later liep hij op de 200m een tijd van 23,34s. Daarmee bleef hij 0,60s boven zijn record, maar er was wel aanzienlijke tegenwind. (archieffoto: Bjorn Paree)
Bekeken: 1806x