Alkmaar Centraal


In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster: de Amsterdam Klezmer Band. Verwacht geen traditioneel avondje klezmer, de AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax. Op 10 augustus, de laatste zaterdag van Zomer op het Plein 2019, komen ze naar het Canadaplein.

De AKB houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest. Ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië, Mexico en Zuid-Korea. Of het nou het Hong Kong Jazz Festival of het concertgebouw is, Sziget of een kroeg in Slovenië, Lowlands of een Turkse boulevard; er zal gedanst worden.

Het optreden duurt van 20:30 tot 21:25 uur en is natuurlijk vrij toegankelijk. Let op: vanwege het EK wielrennen is dit een sta-concert. Meer info op zomerophetplein.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl