In de reeks zomerse Kaasmarkconcerten is vrijdag 9 augustus de beurt aan de Japanse organiste Mari Fukumoto om het Schnitgerorgel van de Grote Kerk van Alkmaar te bespelen.

Mari Fukumoto werd in Tokyo geboren en studeerde daar in 2009 af aan de kunstacademie, met vele prijzen. Ze studeerde orgel en improvisatie. In 2011 ging ze naar Hamburg,  studeerde twee jaar later met onderscheiding af als master vroege orgelmuziek en volgt daar tot vandaag nog dag master studies. Tussentijds won Fukumoto diverse prestigieuze internationale orgelconcoursen en werd tweede bij 6e orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck in Amsterdam/ Haarlem. Veel van haar brede repertiore is vastgelegd. Sinds april werkt ze aan de Franz Liszt Hochschule für Musik in Weimar als docent orgel en organisator.

De Kaasmarktconcerten duren en half uur en zijn om 12:00 en om 13:00 uur. Toegang is gratis. (foto: alkmaarorgelstad.nl)
Pin It
Bekeken: 2118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/