Inmiddels is meer bekend over de woningoverval die maandagmiddag plaatsvond in de Cobdenstraat in Alkmaar. De 21-jarige zoon des huizes had een date via Snapchat die aanvankelijk goed leek te verlopen, maar ontaarde in een gewapende beroving met gewelddadige afloop. "Een harde les", vertelde hij aan het NHD.

Na een maandje of twee chatten hadden de jongeman rond 15:30 uur met zijn date afgesproken. De moeder en haar vriend waren op een korte vakantie, dus hij had lekker het huis voor zichzelf. Na een tijdje kletsen in de tuin werd het wat fris en gingen ze naar binnen. De date ging even naar de gang en kwam plots met een pistool terug.

De jongeman moest zijn pinpas, paspoort en mobieltje inclusief codes afstaan. Hij moest in een stoel zitten en toen hij wilde slaan en ontsnappen, werd hij vastgegrepen en met het vuurwapen achterop het hoofd geslagen. Daarna is de dader vermoedelijk via de tuin vertrokken en in een grijze auto weggereden.

Door de klap was slachtoffer vermoedelijk een paar uur lang bewusteloos. Hij vluchtte daarna naar een vriend en belde de politie. Met de pinpas van het slachtoffer is later door een andere man bijna duizend euro gepind in Almere.

Dinsdagmiddag is het slachtoffer gehoord en sporenonderzoek in het huis verricht. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Die kunnen 0900-8844 bellen of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De 21-jarige jongen vertelt het NHD dat hij niet vreesde voor represailles als hij naar de politie stapte. Wel zal hij zeker voorzichtiger zijn met dates, en niet snel meer thuis afspreken.

Buurtbewoners reageerden verbaasd op de overval. Velen hadden niks vernomen in de wijk waar doorgaans niet zoveel loos is. Een achterbuurman legt voor zijn dochter en kleindochter een beveiligingssysteem aan, omdat de woningen inbraakgevoelig zouden zijn. Hij betreurt dat de camera's er niet eerder al hingen, zodat er mogelijk beelden zouden zijn.
Bekeken: 4585x