Alkmaar Centraal


Bedely V. wordt maximaal vier jaar lang opgenomen in een tbs-kliniek voor dwangverpleging. Op 29 maart stichtte hij brand in het sociaal pension aan de Van den Boschstraat in Alkmaar en dat was niet zijn eerste brandstichting. Dit meldt het NHD. De Alkmaarse rechtbank besloot dat de 23-jarige man uit Ethiopië niet verder vervolgd zal worden, omdat hij volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar was.

V. verbleef ten tijde van de brandstichting met 34 anderen in het opvanghuis, dat zich richt op kwetsbare burgers met een psychiatrische stoornis, soms gecombineerd met een verslaving. Tijdens de brandstichting verkeerde hij in psychose en was ook nog eens onder invloed van drugs en alcohol. V. sprong na het aansteken van het vuur uit het raam.

Volgens de officier van justitie creëerde V. een levensgevaarlijke situatie door met een aansteker en deodorant kleding in een locker op zijn kamer in brand te steken en het raam open te laten staan. Hij ondernam geen actie om de schade te beperken of medebewoners te waarschuwen. Of de situatie inderdaad levensbedreigend was kon de rechtbank echter niet bepalen, omdat er destijds geen sporenonderzoek is verricht of een technisch brandrapport opgesteld. Het is dan ook niet duidelijk hoe omvangrijk de brand werd.

V. kampt heeft last van angsten, psychosen, heftige agressieve buien en is soms paranoïde. Hij stichtte al eerder brand. Mede hierdoor vond de rechtbank dwangverpleging noodzakelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl