Alkmaar Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft te maken met een ‘vol beddenhuis’. Zowel in Den Helder als in Alkmaar werden een aantal operaties die op donderdag gepland stonden geschrapt. De laatste dagen zijn veel meer patiënten opgenomen die acute zorg behoeven.

Waarom het aantal acute zorggevallen veel hoger is dan normaal in deze tijd van het jaar, is niet duidelijk. "Het is bij bijna alle afdelingen drukker", vertelt een woordvoerder aan mediapartner NH Nieuws. "Een verklaring daarvoor hebben we niet, maar het lijkt alsof meer ziekenhuizen er last van hebben."

Op nwz.nl is een update verschenen met daarin de mededeling dat de operaties die staan voor vrijdag 2 augustus gewoon door zullen gaan.

Bij eventuele nieuwe roosterwijzigingen wordt zorgvuldig afgewogen voor welke patiënten de operatie veilig en verantwoord kan worden uitgesteld en dan wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe operatiedatum gepland. Patiënten bij wie de operatie niet kan doorgaan, worden uiterlijk één dag van tevoren persoonlijk afgebeld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl