Alkmaar Centraal


Jacobus Evert Nool is woensdag op 84-jarige leeftijd overleden. Hij is in besloten kring gecremeerd. De Alkmaarder exploiteerde bijna veertig jaar lang prostitutieramen op de Achterdam. Dankzij Koos Nool was het rode straatje van Alkmaar jarenlang een voorbeeld voor veilige prostitutie, aldus mediapartner NH Nieuws.

"Het bood me een mogelijkheid wat te verdienen. Dat is geen teleurstelling geweest", zei Nool in 2010 tegen NH Nieuws. Hij begon in 1973 met één meisje, daar kwam een vriendin van haar bij en het werden er meer en meer. In 2010 had Nool ruim 130 prostituees onder zijn hoede. Mede dankzij hem was er toezicht en zorg voor de prostituees. "Er zijn altijd mannen die proberen te profiteren van zo'n meisje. Onze taak en dat van de bewaking was om dat strikt gescheiden te houden van elkaar."

Nool raakte in de clinch met de gemeente toen deze zijn peeskamers wilde sluiten. Er volgde een juridische strijd die jarenlang duurde. De seksbaas wachtte het resultaat niet af en ging in 2010 met pensioen. Zijn dochter en schoonzoon namen het bedrijf over.

In 2011 moesten 92 ramen op de Achterdam definitief worden gesloten, de panden zouden zijn gekocht met crimineel geld, onder meer afkomstig van Cor van Hout. Het zou zelfs gaan om een deel van het losgeld gaan dat bij de ontvoering van Freddy Heineken in 1983 gemoeid was. Later dat jaar kreeg het familiebedrijf toch een nieuwe vergunning voor 34 ramen. (foto: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl