Alkmaar Centraal


Achter de schermen wordt al een paar jaar gewerkt aan plannen voor een nieuw gebouw voor een Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Percivalstraat in Overdie en deze beginnen nu concreet te worden. De aanbestedingsprocedure loopt en in september wordt bekend gemaakt welke aannemer het ontwerp van het Alkmaarse architectenbureau KDRA mag bouwen.

In augustus 2020 zal het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden door basisschool de Wegwijzer en kinderopvangorganisatie SKOA.

Het huidige onderkomen van basisschool de Wegwijzer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Samen met de gemeente is besloten tot nieuwbouw op een centrale plek in de wijk dat gemakkelijk bereikbaar is. De gemeente stelt een budget beschikbaar van maximaal 2,5 miljoen euro. De locatie van De Rondeel aan de Percivalstraat bleek de beste plek, dit pand zal dan ook worden gesloopt.

Het IKC-gebouw bestaat uit twee lagen en heeft een multifunctioneel karakter. De nieuwe gymzaal wordt straks niet alleen gebruikt door de leerlingen, maar kan ook na schooltijd gebruikt worden door clubs. In het gebouw komt ook een ruimte voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. SKOA verzorgt in het gebouw de peuter- en kinderopvang. (Beeld: KDRA architecten)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl