Alkmaar Centraal


Om te kunnen starten met de eerste fase van de nieuwbouw in de Alkmaarderhout heeft Noordwest Ziekenhuisgroep de eerste omgevingsvergunningen bij de gemeente aangevraagd. Eén vergunning is nodig om bomen te kappen en de andere vergunning is nodig voor de eerste fase van de nieuwbouw.

In de eerste fase van de nieuwbouw is het de bedoeling dat 19 bomen worden verplaatst en 35 bomen worden gekapt in de Westerhout, twee bomen naast Huize Westerlicht en nog eens 74 bomen op het ziekenhuisterrein.  "Als een grote boom moet wijken dan komt daar een grote boom voor terug," verzekert de woordvoerder van het ziekenhuis.

Zodra de vergunning akkoord is kan begonnen worden met de nieuwbouw van de eerste fase; de zogenoemde 'acute as', zoals de operatiekamers, het spoedplein waaronder de spoedeisende hulp valt, de intensive care en verpleegafdelingen voor complexe zorg.

De gemeente heeft nu acht weken de tijd om te oordelen of de bouwplannen passen binnen het bestemmingsplan. Daarna volgt een bezwaarperiode van zes weken.

Noordwest organiseert eind september een informatiebijeenkomst over de eerste bouwfase, Westerlicht en de boomkap. De gemeente is hierbij aanwezig om vragen te beantwoorden over de vergunningprocedure. Een precieze datum volgt nog.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl