Alkmaar Centraal


Het EK Wielrennen in Alkmaar is begonnen en de eerste kampioene is inmiddels bekend; Shirin van Anrooij uit Kapelle schrijft de Europese titel Tijdrijden voor Vrouwen Junioren op haar naam. Het sporttalent zette met 30 minuten en 18 seconden de snelste tijd neer.

Woensdagochtend startte het wielerfestijn op het Waagplein met de individuele tijdritten van de vrouwen junioren. Om 11:15 uur startten de Mannen Junioren met de tijdritten, deze wedstrijd eindigt om 12:45 uur.

Het 23 kilometer lange tijdrit-parcours begint op het Waagplein en gaat via de Schermerweg en Noordervaart richting Schermer, en weer terug via de Noordervaart naar de finish op de Kanaalkade.

Later op de dag volgt de Mixed Team Relay, een nieuw onderdeel in het EK-programma dat voor de eerste keer verreden wordt in Alkmaar. Drie mannen en drie vrouwen rijden in een team een ploegentijdrit dat als een soort estafetterace gereden wordt. Deze wedstrijd start woensdagmiddag om 14:30 uur en is live te volgen bij NOS. (Foto: Twitter @pieterdijkman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl