Alkmaar Centraal


Woensdagochtend begon het EK Wielrennen in Alkmaar dan echt. Om 10:00 uur werd de tijdrit voor de junioren vrouwen verreden. Het eerste goud is voor Nederland dankzij Shirin van Anrooij. Daarna volgde om 12:15 uur de tijdrit voor junioren mannen. Hier veroverde de Italiaan Andrea Piccolo het goud. Zilver en brons gingen naar de Nederlanders Lars Boven en Enzo Leijnse.

Van Anrooij was dolgelukkig met haar zege. "Ik kwam hier voor een plek bij de eerste tien. En was heel benieuwd of ik de afstand aan kon. Ik reed nooit langer dan 15 kilometer en deze tijdrit was maar liefst 22 kilometer lang", vertelt de winnares op alkmaar-cycling.com, die van te voren hoopte om een stevig windje want die is ze in Zeeland wel gewend. "Toch ben ik niet op reserve gestart. Maar ik kreeg van bondscoach Loes Gunnewijk door dat het nog vijf kilometer was en toen wist ik dat ik nog een keer volle bak moest. Met drie kilometer hoorde ik dat er een medaille in zat en met een kilometer dat het om goud ging. Ik heb alles gegeven en ben zo blij dat het gelukt is te winnen. Dit is het mooiste resultaat uit mijn sportloopbaan. En zeker omdat ik als eerstejaars nog een jaar in die trui mag rijden."

Lars Boven was content met zilver. "Het verschil was twaalf seconden en dan is het ook geen kwestie dat ik ergens het goud heb laten liggen. Vooraf had ik geen concrete verwachting. Je gaat gewoon volle bak en dan zie je wat eruit komt. Ik voelde me vooraf heel goed en had vertrouwen. Onderweg had ik even iets minder goede benen, maar mijn tijd was wel de snelste toen ik over de streep kwam. Uiteindelijk ben ik heel blij met dit resultaat.”

Ook Enzo Leijnse kon leven met de uitslag. “Derde worden op een EK – en ook nog in eigen land – is natuurlijk prima. Vooraf kun je alleen maar hopen dat je een medaille wint.”

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage van de tijdritten, die in zijn volledigheid te zien is op onze Facebookpagina.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl