Alkmaar Centraal


Sporten en een gezonde leefstijl. Die twee zaken moeten steeds meer samen gaan, vooral als het om jongeren gaat. Daarom heeft Gemeente Alkmaar woensdagmiddag het Convenant Gezonde Sportevenementen ondertekent.

Samen met Alkmaar Sport en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) werd het convenant tijdens het EK Wielrennen bekrachtigd door sportwethouder Pieter Dijkman, dit alles onder toeziend oog van JOGG-ambassadeur Erben Wennemars.

Het doel van het convenant is om een beweging in gang te zetten waarbij sportevenementen en gezonde leefstijl samengaan. Bijvoorbeeld door het stimuleren van gezonde voedingskeuzes bij sportevenementen gericht op kinderen tot en met twaalf jaar. Gemeenten nemen gezonde sportevenementen op in hun beleid of subsidieregelingen.

"Alkmaar werkt al jaren samen met JOGG om jongeren te helpen met hun gezonde leefstijl," zegt de wethouder. "We zijn actief naar scholen met bewegingsprogramma’s, gezonde schoolkantines en ook door in samenwerking met lokale supermarkten scholieren gezonde voeding aan te bieden."

Het Convenant Gezonde Sportevenementen is een van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. In december 2018 ondertekenden de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en JOGG al het Convenant Gezonde Sportevenementen.

"Een gezondere sportomgeving voor kinderen krijgt steeds meer aandacht, sportevenementen spelen hierbij een belangrijke rol, " zegt Marjon Bachra, directeur van JOGG. "De gemeente Alkmaar laat met de ondertekening van het Convenant Gezonde Sportevenementen zien een voorloper te zijn op dit gebied."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl