Alkmaar Centraal


De Alkmaarse para tafeltennisser Jean Paul Montanus veroverde afgelopen weekend goud tijdens de Thailand Para Open in Bangkok. Een week eerder won hij nog zilver in Japan.

Montanus won in Bangkok vrij gemakkelijk van zijn tegenstanders in de poulewedstrijden, alle wedstrijden won hij met 3-0. In de kwartfinale versloeg hij zijn Thaise tegenstander Yuttana Namsaga (3-0).

In de halve finale kwam hij de onbekende Noord-Koreaan Yong Rok Kim tegen. De spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Montanus hield zijn hoofd koel. Met 1-1 als tussenstand begonnen de heren aan de derde set. Beide spelers kregen setpoints, maar het was de Alkmaarder die met 18-16 deze set naar zich toe trok. In de vierde set kreeg de Koreaan geen ruimte meer en plaatste Montanus zich voor de finale.

In de finale stond Montanus tegenover Chelermpong Punpoo uit Thailand. De Thai werd onder druk gezet en kreeg geen kans om zijn forehand-aanval in te zetten. Met 3-0 op het scorebord veroverde Montanus goud.

Inmiddels staat Montanus op de derde plaats op de wereldranglijst in zijn klasse 7. Hiermee vergroot hij zijn kans voor een ticket naar de Para Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl