Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse zwembad Hoornse Vaart stelt de opening van de nieuwe glijbaan uit. De Pelican Dive zou donderdag 15 augustus om 12:30 uur worden geopend, maar blijft nu tot nader order gesloten. "Er waren zoveel reacties op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal, dat we besloten een bericht te sturen. We hopen dat er straks niemand voor niks komt", laat Gudron Vis van Alkmaar Sport weten.

Woensdagochtend is de nieuwe glijbaan getest. Ondanks alle berekeningen, "is hierbij is geconstateerd dat de vrije val te steil is, de veiligheid kan hierdoor niet gegarandeerd worden. De glijbaan wordt zo spoedig mogelijk aangepast en blijft tot nader order gesloten."

Zwembad Hoornse Vaart is het derde zwembad in Nederland met een glijbaan als de Pelican Dive. Het Tikibad in Duinrell en het Roompot-vakantiepark in Zeeland gingen het Alkmaarse zwembad voor. Gudron Vis: "Die glijbanen zijn echter niet exact hetzelfde en ook de situaties zijn anders."

Op de vraag hoe de glijbaan te steil kan zijn, moest Vis het antwoord schuldig blijven. Mogelijk kunnen gebruikers zich toch nog tegen de bovenkant van de tunnel stoten als ze even te hard afzetten. Het kan ook zijn dat de val in het water onder een minimale hoek moet gebeuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl