Alkmaar Centraal


De vergunning voor het EK Wielrennen in Alkmaar kwam rijkelijk laat voor mensen die vooraf bezwaar wilden maken. De wettelijke bezwaarperiode is zes weken, maar daarvan waren er maar twee over. Het is zeker niet de eerste keer dat Alkmaar laat is: sinds begin 2017 zelfs 104 keer, stelt een bewonersgroep in het NHD. Een vijfde van alle vergunningen zou zelfs minder dan week voor het evenement zijn verstrekt.

De bewoners erkennen dat er juridisch niets te doen is tegen late verstrekking van vergunningen, ze willen gewoon dat de gemeente beschaafd met zijn inwoners en ondernemers om gaat en ze tijdig informeert. De gemeente geeft toe dat het niet altijd goed gaat, vooral bij evenementen met een korte voorbereidingstijd, maar komt pas later deze week met een meer uitgebreide reactie.

De gemeente kan met tijdig handelen ook zichzelf een hoop gedoe en kosten besparen. De bezwaarperiode voor het EK loopt dus nog en sowieso één ondernemer heeft wethouder Pieter Dijkman een rekening gestuurd voor inkomstenverlies. Tune In was vier dagen niet of slecht bereikbaar voor klanten en bodediensten. De audiozaak aan de Laat 29a berekende dat het bruto 1.765 euro misliep, berekend met een bruto winstmarge van 27 procent.

De bewonersgroep had bij het vorige college al eens beklag gedaan, maar men zag daarna geen verbetering. Volgens de groep heeft de Nationale Ombudsman bij een vergelijkbare kwestie gesteld het aan de gemeenteraad om voor verbetering te zorgen. De inwoners denken dat de raad niet op de hoogte is of het probleem niet belangrijk genoeg vindt en moreel tekortschiet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl