Alkmaar Centraal


De 'wielerhub' aan de westrand van Alkmaar krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan een nieuwe PumpTrack begonnen. Nog deze zomer moet de aanleg op het terrein naast het Sportpaleis klaar zijn en kunnen mountainbikers en bmx'ers straks naar hartelust 'pumpen'.

"Een PumpTrack is een ideale aanvulling op het al aanwezige mtb-parcours en de wielerbaan," zegt de voorzitter Von Berswordt van de technische commissie van de wielervereniging Alcmaria Victrix. Door de fiets met een pompende beweging over kleine en grote heuveltjes, sprongen en tafels over het parcours te bewegen ontstaat een voortbeweging. Een leuke en zeer toegankelijke manier om fietstechniek te beoefenen.

“Wij waren al langer op zoek om aan een stuk ongebruikt terrein een nieuwe fietsgerelateerde functie te geven” zegt de voorzitter. In gesprek met Alkmaar Sport over het EK Wielrennen in Alkmaar kwam ook een PumpTrack ter sprake en een gezamenlijk enthousiasme was snel geboren.

Alkmaar Sport en de wielervereniging werken nauw samen om deze baan te realiseren. "Wij kunnen hier de jeugd impulsen geven om de fiets te pakken en zich verder te bekwamen in techniek. Het is een zeer toegankelijke attractie, ook voor niet-leden,” aldus de voorzitter. (Foto: AlkmaarSport)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl