Alkmaar Centraal


The International Holland Music Sessions gaan bijna de laatste week in. Klapstuk van deze editie is de jubileumdag ‘Klassiek voor iedereen’, zaterdag 24 augustus in het Alkmaarse theater De Vest. Oud-stadsbeiaardier Arie Abbenes trapt om 10:00 uur alvast af achter het carillon de Waagtoren, om daarna vanaf 11:20 uur op het carillon van de Grote Kerk oude beiaardmuziek uit de Lage Landen te spelen.

Het Russische Bell Trio start om 12:00 uur het goed gevulde programma in De Vest zelf, met een laagdrempelig en informeel familieconcert. Er worden korte muziekstukken gespeeld en ook toegelicht. Om 14:00 uur speelt het Trépide String Quartet in de kleine zaal en om 16:00 uur is hier de beurt aan het Devanas Pianoduo.

In de grote zaal is om 14:15 uur een concert van het Bergens Symfonie Orkest met operaklassiekers. Stefanie Desjardins, Adanya Dunn en Emmanuel Franco nemen de vocalen voor hun rekening. Om 15:00 uur verzorgen Michel Krielaars, Henriëtte Schenk en Irina Antonova een muzikale lezing rond Russische liederen in de Pleinzaal.

Om 18:00 uur komt in de kleine zaal een bijzonder duo samen, namelijk de piepjonge violiste Sanne Zwikker (2006) en beatboxer Bart Voogt, alias B-Art. Ze houden een workshop en brengen daarna twee klassieke stukken. Om 20:00 uur wordt afgesloten met een avondconcert.

Bij sommige onderdelen van ‘Klassiek voor iedereen’ wordt entree gerekend. Kaarten en meer info zijn te vinden op tihms.com/concerten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl