Alkmaar Centraal


Het is helemaal niet ongewoon dat jongeren er op uit willen, maar dan niemand hebben om mee te gaan. Sinds dit jaar is er voor jongeren die zich wel eens eenzaam voelen een online platform om makkelijk leeftijdsgenoten in Heerhugowaard en omgeving te ontmoeten die hetzelfde ervaren. Siona Oosterkamp is oprichter van 'You ontmoeten' en krijgt positieve reacties op haar initiatief.

Siona organiseert elk weekend een wandeltocht in het Geestmerambacht en ieder laatste weekend van de maand een uitje. Ze maakt zelf een praatje en helpt met contacten leggen: "You ontmoeten is vooral gezellig, en het zorgt ervoor dat je iets in je agenda hebt staan."

Inmiddels zijn aan leden en niet-leden wezen bowlen, klimmen, naar de bios en naar een escape room geweest. Zondag 25 augustus is er suppen in het Rijk der 1000 Eilanden. Er wordt dikwijls een vergoeding gevraagd, en leden krijgen vaak korting, maar soms is een uitje gesponsord, bijvoorbeeld door Vue en De Waerd Bowling.

Op you-ontmoeten.nl kunnen jongeren zich niet alleen aansluiten bij uitjes, leden kunnen ook met elkaar chatten. Toen alles nog niet lang op de rit stond vertelde Siona: “We hebben nu al een groepje van superleuke jongens en meiden. De jongste is nu 14, de oudste is 27. En ze hebben veel dezelfde interesses. Niet iedereen vindt uitgaan of stappen leuk, terwijl veel sociale contacten daaromheen ontstaan. Veel van de members gamen bijvoorbeeld graag. Eén van hen wilde graag gaan bowlen, dus dat hebben we laatst met een groepje gedaan!”

Siona over de wekelijkse wandeling. "Tijdens het wandelen breng ik dan het gesprek op gang, of breng ik twee jongeren in contact met elkaar, omdat ik weet dat zij gedeelde interesses hebben. We spelen soms ook een spel waarin je elkaar leuke of gekke vragen stelt."

Lidmaatschap kost 9,50 per maand. Wie weinig centen heeft maar wel een Huygenpas, kan daarmee betalen. Het is gratis voor wie via Parlan in een pleeggezin zit. Natuurlijk kun je eerst een keertje kijken of You ontmoeten wat voor je is. You ontmoeten is ook te vinden op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl