De 45-jarige Alkmaarder Richard D., die vorig jaar februari een voetganger aan de Diepsmeerweg in Warmenhuizen schepte, staat komende week voor de rechter. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Bij het ongeluk kwam de 43-jarige Chiel Kramer om het leven, voor de ogen van zijn vrouw. Warmenhuizen was destijds flink aangeslagen door de fatale aanrijding.

Kramer liet die noodlottige avond met zijn vrouw de hond uit, terwijl het donker werd. "Ze hoorden een auto aankomen, dus gingen ze achter elkaar lopen en daarbij is hij geschept", vertelde een buurvrouw van de man destijds aan NH Nieuws. "Wat ik begrepen heb, heeft zijn vrouw hem nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten". Ook de hulpdiensten konden niets meer betekenen.

Het Openbaar Ministerie vindt dat D. zich 'onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam' heeft gedragen. Hij zou te hard hebben gereden en onvoldoende hebben opgelet, terwijl het schemerde of al bijna donker was. De Diepsmeerweg is op dat punt onverlicht. Bovendien zou de Alkmaarder 'niet of niet tijdig' hebben afgeremd of uitgeweken.

De advocaat van D. stelt volgens het NHD dat het tragische ongeluk ook voor zijn cliënt traumatisch is geweest. Hij zou nog 'bijzonder veel last' hebben van diverse geestelijke klachten. D. kan een celstraf van drie tot zes jaar krijgen.

Chiel Kramer was vader van een dochter en werkte als brandweerman in opleiding bij de lokale kazerne. Zijn plotselinge overlijden was een klap voor de inwoners. Zo werd brandweerpost buiten tijdelijk dienst gesteld en gingen de vlaggen voor de kazerne halfstok. Omringende korpsen namen de taken wanneer nodig over.

De zaak dient volgende week woensdag in de rechtbank van Amsterdam.
Pin It
Bekeken: 2707x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/