Alkmaar Centraal


De Alkmaarse rechtbank heeft de 55-jarige Alkmaarder Richard V., wegens een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van acht maanden. Dit meldt het NHD. De strafeis was drie jaar wegens poging tot moord, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

Op 25 april was V. bij een vriend thuis. Er ontstond een gevecht waarbij hij zelf een ijzeren staaf ter hand nam en zijn vriend een machete. De bewoner liep meerdere hoofdwonden op. Het is niet duidelijk geworden hoe vaak hij geslagen is en hoeveel letsel hij opliep. Zowel V. als de bewoner verklaarden te hebben gehandeld uit zelfverdediging, nadat de ander de aanval had ingezet. Een getuige wees V. aan als agressor.

V. had niet meegewerkt aan onderzoek door een psycholoog en een psychiater. De reclassering zag dan ook geen mogelijkheid tot behandeling. Geadviseerd werd om, als de 55-jarige Alkmaarder schuldig werd verklaard, hem een onvoorwaardelijke celstraf op te leggen vanwege hoog risico op herhaling van gewelddadig gedrag.

De rechter had een aardige kluif aan de zaak, omdat de betrokkenen zichzelf en elkaar regelmatig tegenspraken in de diverse verklaringen die ze aflegden tijdens het onderzoek. Daarbij kwam ook nog eens dat de getuige intussen is overleden en dus niet nog eens om opheldering kon worden gevraagd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl