00:00
55
00:00


Het is weer kermis in de binnenstad van Alkmaar. Wethouder Citymarketing en Evenementen, Elly Konijn-Vermaas opende vrijdagmiddag de zomerkermis waar maar liefst 70 attracties te vinden zijn. "De tijden veranderen en de Alkmaarse kermis gaat met zijn tijd mee. Dit jaar is er de nieuwe ‘kermis kortingen’ app en hebben we als pilot een spectaculaire afsluiting die minder milieubelastend is dan de oude. Een moderne kermis, met een historisch Alkmaars karakter!”, aldus de wethouder.

Speciaal voor de kermis heeft Buro de Kermisgids een app ontwikkeld waarmee bezoekers korting kunnen krijgen bij 25 kermisexploitanten. Na het downloaden van de app ‘kermis kortingen’ staan alle kermissen aangegeven met de bijbehorende kermiskortingsbonnen. De korting is éénmaal geldig en kan niet gebruikt worden in combinatie met andere acties.

Behalve speciale kinderattracties zijn er op de kermis ook gratis toegankelijke activiteiten voor de allerkleinsten. Zo kunnen zij op zondag 25 augustus tussen 13.30 en 17.30 uur gratis geschminkt worden bij het schminktheater op het Canadaplein. Woensdag 29 augustus is daar de Buurman en Buurman Klusmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Donderdag 29 augustus worden minder valide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra op uitnodiging door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet. Het is deze dag 'populaire dag'. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast.

Er wordt ook dit jaar afgesloten met vuurwerk. In verband met een lagere milieubelasting is er als proef voor gekozen om vuurwerk, een wervelende lichtshow en muziek samen te combineren. Op zondag 1 september kunnen toeschouwers dit zien vanaf 22.00 uur, het beste zicht op dit spectaculaire slotstuk hebben de toeschouwers vanaf de Kanaalkade.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl