Alkmaar Centraal


Zaterdagavond raakte de 23-jarige Penny de Jager uit Alkmaar ineens spoorloos, terwijl ze met een vriendin op een strandje aan het Markermeer verbleef. Een uitgebreide zoektocht in de omgeving leverde geen resultaat op. De volgende middag bleek ze in een hotel in Zuid-Holland te zitten. Dat liet de politie aan mediapartner NH Nieuws weten.

Penny was volgens haar broer met een vriendin naar Venhuizen gegaan om te zwemmen in het Markermeer. Nadat de twee elkaar even niet in het oog hadden was de Alkmaarse ineens weg. Haar spullen, waaronder haar telefoon, en ook haar auto waren er nog. De vriendin sloeg alarm en er werd een grootschalige zoekactie opgezet door de hulpdiensten, die tot diep in de nacht duurde. Het water is er tot 600m van de kant hooguit een meter diep, maar er kon natuurlijk iets gebeurd zijn. De volgende ochtend is met speurhonden opnieuw tevergeefs gezocht.

De politie meldt NH dat Penny waarschijnlijk vrijwillig naar het hotel is gegaan, maar het hoe en waarom is nog niet duidelijk. Het politieonderzoek loopt nog. Of er alcohol of drugs in het spel waren, is volgens de politie "niet relevant".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl