Alkmaar Centraal


Vrijdagmiddag opende Elly Konijn, wethouder Citymarketing & Evenementen, de Alkmaarse Zomerkermis op de Kanaalkade. Daarna verwelkomde de wethouder traditiegetrouw alle kermisexploitanten persoonlijk, samen met de kaasvader, kaasdragers, kaasmeisjes en ook een aantal steltenlopers.

Op de kermis zijn gedurende week diverse speciale evenementen. Woensdag van 13:00 tot 17:00 uur vindt de Buurman &  Buurman Klusmiddag plaats op het Canadaplein. Donderdag is het 'populaire dag'. Dan worden mindervalide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra in het zonnetje gezet. Wanneer nodig worden attracties vertraagd. Tevens zijn er die middag clowns en entertainer Louis Baerts doet goocheltrucs.

De zaterdagse  markt is tijdens de kermis zijn straks te vinden in de Koorstraat en een deel van de Laat. De kermis wordt zondagavond 22:00 uur afgesloten met een wervelende lichtshow op muziek.

Speciaal voor de kermis heeft Buro de Kermisgids een app ontwikkeld met korting voor 25 attracties. De vouchers kunnen op de smartphone aan de kassa's worden vertoond.

Wethouder Konijn-Vermaas: “De tijden veranderen en de Alkmaarse kermis gaat met de tijd mee. Dit jaar is er de nieuwe ‘kermis kortingen’ app en hebben we als pilot een spectaculaire afsluiting die minder milieubelastend is. Een moderne kermis, met een historisch Alkmaars karakter!” (foto: Wick Natzijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl